Friday, January 05, 2007

Etnisyyttä, osa 4

"Mitokondrio-DNA:n mukaan maailman kaikki ihmiset ovat yhden miljoonia vuosia sitten eläneen apinanaaraan jälkeläisiä, joten tuo ei ole kovin relevanttia tietoa."

Niiden tutkimus sinänsä todistaa sen saman pullokaulaefektin jota sinä itse mainitset myöhemmin suomalaisten yhteydessä.

"Kannatan sinun esittämääsi näkemystä etnisen ryhmän yhteisestä geneettisestä pohjasta siltä osin, että pidän suomalaisina vain tietyntyyppisen geeniperimän omaavia ihmisiä. Tietyt geenit eivät ole tietyn ihmisen suomalaiseksi määrittelemisen kannalta riittävä kriteeri, mutta ne ovat välttämätön ehto, "sine qua non"-kriteeri. "

Minusta ihmiset helposti sekoittavat keskenään kulttuurin, etnisyyden ja kansalaisuuden, jotka ovat kolme eri asiaa. Mutta tämä aihe varmaan ansaitsee ihan erillisen postauksen.

"Mustalaiset ovat asuneet täällä 500 vuotta assimiloitumatta. Pitääkö meidän odottaa somalien assimiloitumista seuraavat 500 vuotta vai 1000 vuotta vai 5000 vuotta?"

Tuota noin... Jos uskotaan Islamia mainostavia sivuja, jotka yleensä väittävät että Islam esim. kannattaa suuresti sukupuolten tasa-arvoa ja se että sitä ei ole muslimimaissa johtuu ainoastaan siitä että paikallisilla kansoilla on haitallisia esi-islamilaisia seksistisiä tapoja joita Islam ei ole vieläkään ehtinyt kitkeä, voidaan todeta että 1400 vuotta ei ainakaan riitä.

"Yksi näistä "juutalaisille ominaisista" perinnöllisistä taudeista on sirppisoluanemia, jota käsittääkseni esiintyy kaikilla Välimeren alueen ihmisillä; kyseisen taudin aiheuttavat geenit nimittäin esiintyvät yhdessä malarialle immuniteetin antavien geenien kanssa, joten tämä geeniyhdistelmä on malaria-alueilla yleistynyt evolutiivisen fitnessin kannalta hyödyllisenä perimänä."

Sirppisoluanemia ei olekaan juutalaisille ominainen perinnöllinen tauti vaan pikemminkin Saharan eteläpuolisen Afriikan asukkaiden jälkeläisten tauti. Sitä esiintyy jonkin verran kaikkialla ja esim. Välimeren kansoilla enemmän kuin pohjoiseurooppalaisilla, mutta sitä on aivan ylivoimaisesti eniten mustilla.

"En toki halua vakavasti haastaa riitaa, mutta harrastan joskus lievästi trollaavaa tyyliä keskustelun herättämiseksi. Arvasin kyllä, että saatat reagoida "oletko sinä muka juutalainen"-tyyliseen aloitukseeni ns. selkäydinreaktiolla."

Tyylisi on aika voimakkaasti trollaavaa, vaikka et edes ole varsinaisesti trollaamassa. Tämä ei ole kuitenkaan kovinkaan rakentava tapa aloittaa keskusteluja. Se johtaa siihen että ihmiset joko ignoroivat sinua, tai ovat ilkeitä sinulle, tai lukevat sinua puhtaasta eläintieteellisestä mielenkiinnosta. En tiedä ovatko nämä asiat mielestäsi toivottavia, mutta ne vetävät huomiota pois varsinaisesta keskustelunaiheesta.

"En halunnut harrastaa sellaista erityistä hienovaraisuutta, jota tällaisesta aiheesta ilman fleimailua puhuminen vaatisi. Käsittääkseni sinäkään et ole mikään tynnyrissä kasvanut pikkutyttö, joka menee itkien isin luokse pahojen poikien puhuessa tuhmia."

En toki, osaan kyllä olla ilkeä takaisin, mutta tämä ei mielestäni nosta keskustelun laatua.

"Vittu, vieläkin meni poikki. Juuri tällaisista syistä kirjoitan kommentteja mieluummin omaan blogiini kun tänne."

Ehkä kannattaakin kirjoittaa tosi pitkiä kommentteja oman blogiin ja laittaa linkki tänne.

"Kuitenkin useimmat ihmiset ovat livenä miellyttävämpiä kuin netissä. Mainitsin yhteiset live-tuttavamme mm. siksi, että mielestäni oma live-keskustelutyylini ei ole yhtään sen aggressiivisempi kuin esim. Särelällä. En myöskään usko, että sinäkään olisit livenä joku hiljainen hissukka. Loppuläppänä heitettäköön se etninen stereotypia, että eivätkös juutalaiset olekin hyvin puheliaita ja ekstroverttejä?

En ole vielä törmännyt ekstroverttisuus-stereotyyppiin, kaikesta kummasta meitä nyt taas syytetään.

Yhteiset tuttavamme ovat kuvailleet live-sinua ihmisenä, joka silloin kun sitä pyydetään puhaltamaan tupakansavua jonnekin kauemmas puhaltaa sen savun ihan tarkoituksellisesti suoraan pyytäjän silmille. Mutta voihan sitä joskus käydä yhdessä kaljalla yhteisten tuttaviemme seurassa. Täysin savuttomassa kapakassa tietenkin.

No comments: