Monday, December 06, 2010

Bäckmanin uusin

Tämän päivän hesarijuttu Bäckmanista sai mut ajattelemaan että suurin osa suomalaisista ei tunne Bäckmanin tuotantoa, mikä on väärin, koska kansan pitäisi tuntea sankareitaan.

Viimeisin juttu joka levisi Venäjän lehdistossa oli juttu velkovenäläisestä naisesta jonka lapsen ilkeät suomalaiset sosiaaliviranomaiset vei. Tässä se on venäjäksi.

Lyhyt yhteenveto asianomaisen versiosta:

- Svetlana-äiti ja Tanja-tytär tulivat pakolaisina Valkovenäjältä (joten en edes tajua miten Venäjä liittyy asiaan) ja saivat kämpän Vaasasta. Tytär (nyt 8-vuotias) meni kouluun ja äiti töihin.
- Huhtikuussa tyttärellä alkoi esiintyä mielialavaihteluita ja paikalliset alan ammattilaiset suosittelivat että se kävisi Venäjällä venäläisellä psykologilla,
- Maahanmuuttovirasto ei päästänyt tyttöä ulos kun täälläkin on psykologeja, ja suositteli että lapsi jätettäisin sosiaaliviranomaisille kahdeksi viikoksi kun äiti käy Venäjällä,
- Pietarissa käydessään äiti menetti asunnon Vaasassa, ja joutui olemaan siellä puoli vuotta lisää kunnes sai säästettyä rahaa vuokrakämppään Helsingissä,
- Kun Svetlana palasi Helsinkiin osoittautui että lapsi otettiin huostaan sillä perusteella että äiti oli kadoksissa. Ja vieläpä Vaasassa eikä Helsingissä minne äiti muutti!
- Äiti nyt asuu Helsingissä kaksiossa jossa on sauna ja parveke, ja naapurissa venäjänkielisiä lapsia.
- Tytär sen sijaan asuu Vaasassa orpokodissa jossa samassa huoneessa on kaksi afrikkalasita tyttöä, eikä ole koulua,
- Äiti saa soittaa tyttärelle ja käydä kylässä, mutta vain tulkin läsnäolleessa, eikä saa puhua mistään surullisesta,
- Bäckmanin mielestä kyse on siitä että venäläisistä lapsista yritetään tehdä suomalaisia.

Onneksi tällä kerralla jutun kirjoittajat taisivat aliarvoida venäläisiä lukijoita: kommenttien yleisin sävy oli että sosiaaliviranomaiset olivat oikeassa kun kerran äiti katosi ulkomaille puoleksi vuodeksi.

1 comment:

Anonymous said...

Ehkäpä Bäckmanin pitäisi nostaa meteli Venäjän hylätyistä lapsista (http://www.hylatytlapset.fi/).

Miksi Astahovin vierailun yhteydessä otettu näitä lapsia puheeksi?